Vilka är Uni Creators?

Vi är personer med många olika intressen som inte helt kan bestämma vilket intresse som är vår favorit! Alltid nyfikna och hungriga på att testa och lära oss nya saker. Det som binder oss samman är att vi tycker om att lösa problem, vara kreativa, skapa och ha kul tillsammans.

Rent praktiskt planerar vi bland annat att anordna öppna kvällar där personer kan samlas för att diskutera och utforska idéer, testa sin estetiska förmåga, lösa problem, skapa något, vara kreativa, träffa likasinnade och kanske lära sig eller någon annan något nytt. Vi tänker även ge studenter lite utmaningar med fokus på att lösa problem i team eller individuellt med hjälp kreativitet, skapande och att lära sig av varandra. Allt ifrån hur man kan lösa världsproblem till hur kan man kan skydda ett ägg från att krossas då det släpps från 5 meter. Vår vision är även att skapa ett nätverk av personer som är bra på något och gärna vill lära ut det till andra. Vår dröm är att ge våra medlemmar tillgång till en lokal på LTU med diverse utrustning och material som möjliggör skapande och kreativitet på helt nya nivåer.

Det som gör Uni Creators unika är att vi vill samla flera olika intressen, det är det som gör oss väldigt breda och det som formar vad vi gör. Vi strävar efter att allt vi gör ska byggas upp av våra fyra grundpelare; kreativitet, att vara nyfiken på att lära sig nya saker, umgås med andra likasinnade, lösa problem och skapa.

Föreningen skapades den 8 mars 2018 och som medlem får man vara med på våra evenemang, öppna kvällar, tillgång till ett nätverk av andra engagerade personer, det bästa av allt är att medlemskapet är gratis. I föreningen har vi personer från olika utbildningar som Civilingenjör Teknisk Design, Civilingenjör Maskinteknik, Civilingenjör Datateknik, Sociologi och Ämneslärare. Vi är alltid öppna och intresserade av att få in fler personer med samma eller nya intressen!